4 personer
3 dl vand |
4 spsk. eddike |
5 spsk. sukker |
1½ spsk. tomatpuré koncentrat |
3 tsk. mel og 1 spsk. koldt vand |
2 spsk. raps- eller olivenolie |
500 g kyllingebryst i strimler |
Salt og peber |
½ - 1 dåse ananas |
2 peberfrugter |
2 løg |
3 gulerødder |
Fremgangsmåde
Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør melet ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres.
Tag gryden af varmen.
Varm 1 spsk. olie op i en anden gryde og brun kyllingekødet. Kryder med salt og peber.
Tag kødet op. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver. Sautér grønsagerne i resten af olien.
Tilsæt kød og sur-sød sovs og varm retten igennem. Smag retten til med salt og peber.
Servér med kogte ris og evt. et par skiver flûtes.