Lars Skjærlund

Rødovrevej 65 · 2610 Rødovre · 45 16 14 33

Kylling i sur-sød sauce

4 personer

3 dl vand
4 spsk. eddike
5 spsk. sukker
1½ spsk. tomatpuré koncentrat
3 tsk. mel og 1 spsk. koldt vand
2 spsk. raps- eller olivenolie
500 g kyllingebryst i strimler
Salt og peber
½ - 1 dåse ananas
2 peberfrugter
2 løg
3 gulerødder

Fremgangsmåde

Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør melet ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres.

Tag gryden af varmen.

Varm 1 spsk. olie op i en anden gryde og brun kyllingekødet. Kryder med salt og peber.

Tag kødet op. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver. Sautér grønsagerne i resten af olien.

Tilsæt kød og sur-sød sovs og varm retten igennem. Smag retten til med salt og peber.

Servér med kogte ris og evt. et par skiver flûtes.